Current track

Title

Artist

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00


Karpers van vissersclub in Baarsrode ontsnappen nadat visvijver is overstroomd: “Tot 1,5 ton vis kwijt”

Written by on 19 augustus 2020

Vissersclub Orka had nog niet zolang voordien een ton nieuwe karpers in de vijver uitgezet. Die kosten zowat 4,5 euro per kilogram. Ook het onderhoud van de vijver en het verzorgen van de karpers kosten handenvol geld, zegt Dimitri Cnapelings van Vissersclub Orka.

“We zitten met de handen in het haar. Elk jaar organiseren we een eetfestijn om dan weer nieuwe vis te kunnen uitzetten. We hebben berekend dat we 1 tot 1,5 ton karpers kwijt zijn. We kunnen dat zien aan het gewicht dat we bij de wedstrijd van zaterdag konden opvissen. Dat was amper 125 kg, terwijl dat op andere wedstrijdzaterdagen tot 600 kg kan oplopen.”

Na de herstelling van de pompen, is het overtollige water weer weggestroomd, maar volgens Cnapelings duurde het bijna twee dagen voor het waterniveau in de visvijver weer normaal was.