Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


50 jaar van de radar verdwenen en nu “terug”: wetenschappers spotten Somalische olifantspitsmuizen in Djibouti

Written by on 19 augustus 2020

De olifantspitsmuis, u zegt? Het Afrikaanse zoogdiertje is noch een olifant, noch een spitsmuis. Het beestje is genetisch onder meer gelinkt aan aardvarkens en zeekoeien. Zijn vacht is geelgrijs tot roodbruin met een witte of lichtgrijze onderkant, een spitse snuit die lijkt op de slurf van een olifant, een lange staart, grote ronde ogen en lange slanke poten.

Ze worden wel eens springspitsmuizen genoemd, omdat ze flinke sprongen kunnen maken met hun achterste poten. Met hun sneut speuren ze naar insecten en zuigen ze op. Ze houden zich vaak schuil in rotsspleten, kuilen, holle bomen of termietenheuvels. Van de olifantenspitsmuis bestaan bijna 20 soorten.