Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Wat met cultuur? “Met mondjesmaat kraan opendraaien” versus “Laat ons werken met onze draaiboeken”

Written by on 18 augustus 2020

“100 mensen in een Sportpaleis is een ander verhaal dan 100 mensen in een kleine club”, zegt Kestens. “Laat ons kijken naar de zaalcapaciteit. Onze sector heeft werk gemaakt van protocollen en draaiboeken, goedgekeurd door experten. We kunnen op basis daarvan aan de slag. We kunnen coronaproof werken.”

De Crisiscel pleitte er eerder al voor om de zalen 60 procent van de capaciteit te laten benutten. Vandaag was er overleg met Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA). “Het belangrijkste dat er vandaag moest gebeuren, is dat er eens duchtig gesproken moest worden. Ik ben daar niet buitengewandeld met een concreet perspectief. Maar ik verwacht wel van de minister dat die donderdag voor mijn sector vecht.”