Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Natuur slokt mystieke begraafplaats van Dieweg op: “Soms vraag je je af of hier ’s nachts mensen uit hun graven kruipen”

Written by on 18 augustus 2020

De geestelijke vader van Kuifje, Hergé, maar evengoed Charles Woeste, de tegenstander van Daens liggen hier op de begraafplaats van Dieweg. Een prachtig domein in het centrum van Ukkel. Met graven zo groot als kleine kapellen of kerkjes. Een teken dat niet alleen bekende Brusselaars maar ook edellieden, de rijke bourgeoisie en succesvolle ondernemers hier hun laatste rustplaats vonden.

Toch ziet de begraafplaats van Dieweg er compleet overwoekerd uit. Of zoals de Brusselse gids Annekien vertelt: “De natuur heeft het hier helemaal overgenomen: klimop, onkruiden, planten en struiken slokken hier de graven op. Dat vind ik prachtig om te zien. De begraafplaats is sinds 1997 beschermd. De hoofdwegen worden hier nog wel onderhouden, maar de graven zelf zijn voor familie. Die is er vaak niet meer, omdat de begraafplaats sinds 1950 in onbruik is geraakt. Maar ik vind het mooi hoe dicht leven en dood hier bij elkaar liggen.” (Tekst gaat verder onder foto)