Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Na ampel beraad: koning aanvaardt ontslag van De Wever en Magnette en stuurt Lachaert het veld in

Written by on 18 augustus 2020

“Zijne Majesteit de Koning heeft de consultaties met de voorzitters van de partijen, die na de verkiezingen bij de politieke discussies werden betrokken, afgerond. Op basis hiervan heeft hij het ontslag van de heren Bart De Wever en Paul Magnette aanvaard”, luidt de persmededeling van het Paleis. “De Koning heeft de heer Egbert Lachaert met de opdracht belast de nodige initiatieven te nemen met als doel een regering met een brede meerderheid in het parlement te vormen. De heer Lachaert heeft deze opdracht aanvaard en zal een eerste verslag uitbrengen aan de Koning op 28 augustus.”