Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Ellen Degeneres ontslaat producers van haar populaire talkshow na heisa over verziekte sfeer: wat is er aan de hand?

Written by on 18 augustus 2020

Nikkie de Jager deed haar uitspraken over Ellen in het praatprogramma “De wereld draait door” op de Nederlandse televisie, maar ze haalden binnen de kortste keren de internationale pers. Ook andere gasten en vooral ex-medewerkers van het programma deden daarop een boekje open.

Een ex-medewerker vertelde in mei aan The New York Post: “Is ze altijd aardig? Nee. Het irriteert me dat mensen altijd maar denken dat ze lief en begaan is en dat ze daarmee wegkomt”, vertelde hij. In andere media luidde het dat Ellen personeelsleden naar huis stuurde als ze vond dat ze “stonken” of geen kauwgum aten voor ze met haar praatten.  

Het probleem zou niet zozeer Ellen zelf zijn, wel de hele werkomgeving. Dat blijkt uit getuigenissen van tien voormalige en één huidige medewerker bij BuzzFeed vorige maand. Zij noemen de werksfeer toxic, giftig, verziekt. Sommigen vertelden dat ze berispt of ontslagen waren nadat ze zich ziek hadden gemeld of op een werkdag de begrafenis van een naaste hadden bijgewoond. Pesten zou een probleem zijn, net als racisme en intimidatie door het hogere management.