Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Politievakbond deelt beelden van tumult tijdens arrestatie: “Tijd dat mensen weten hoe het is in Brusselse wijken”

Written by on 17 augustus 2020

“Na de rellen in Anderlecht van enkele maanden geleden hebben we gezegd dat we voortaan de videobeelden zouden gaan delen. Want dit is meer dan een opstootje, onze mensen werden omsingeld”, zegt Houssin.

In 2017 werd in een omzendbrief van de procureurs-generaal nultolerantie beloofd, maar door de seponeringen bij de parketten blijft die omzendbrief dode letter, klaagt het VSOA. “Wij vragen geen woorden maar daden. Het gaat hier voor alle duidelijkheid niet om de ministers (van Binnenlandse Zaken) Pieter De Crem en (van Justitie) Koen Geens. Maar wij willen nog betere steun voor de politie. Het is tijd dat de politiek het stilzwijgen doorbreekt, want ze weten allemaal wat er aan de hand is”, zegt Houssin.

Zaterdag besliste de jeugdrechter de betrokkene te plaatsen in een open instelling. Hij bleek vorige week ook betrokken bij de vechtpartij op het strand in Blankenberge. Hij kreeg voor die feiten een werkstraf opgelegd.