Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


54,5 graden gemeten in Death Valley, mogelijk hoogste temperatuur ooit

Written by on 17 augustus 2020

Gisteren om 15.41 uur (lokale tijd) werd in Death Valley een temperatuur van 130 graden Fahrenheit, oftewel 54,5 graden Celsius aangetikt, meldt de Amerikaanse National Weather Service. De Wereld Meteorologische Organisatie zegt dat het er vooralsnog uitziet dat de meting klopt, maar het moet nog nader onderzocht worden of het helemaal klopt.

Caroline Rohe, een beheerder van het nationaal park Death Valley, toont op een selfie zelfs aan dat er een (niet-officiële) temperatuur van 56 graden Celsius werd gemeten. (De laatste 3 van het Celsius-getal is er kennelijk zelfs door bezweken; lees voort onder de foto.)