Current track

Title

Artist

Current show

Keep The 90’s

18:00 20:00

Current show

Keep The 90’s

18:00 20:00


Viroloog Marc Van Ranst: “In Brussel zelfde strenge maatregelen invoeren als in Antwerpen”

Written by on 16 augustus 2020

Ook viroloog Marc Van Ranst wijst erop dat we waakzaam moeten blijven. “Het was voorspeld dat er een daling ging komen in Antwerpen. Dat betekent dat de maatregelen daar werken”, zegt hij.

Hij pleit er dan ook voor om die maatregelen in Antwerpen zeker nog te behouden. “Het feit dat de cijfers er nu naar beneden gaan, wil niet zeggen dat het daar nu in orde is. We moeten de waakzaamheid gewoon uitbreiden naar alle andere gebieden waar het R-getal boven de 1 zit”, zegt hij. Als het R-getal boven de 1 zit, betekent dit dat iemand die besmet is met het virus zelf meer dan 1 persoon besmet. Dan kan het aantal besmettingen heel snel de lucht ingaan.