Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


VN lanceren oproep voor 565 miljoen dollar aan fondsen voor Libanon

Written by on 15 augustus 2020

De fondsen zullen gebruikt worden voor de heropbouw van Beiroet, onder meer om de ziekenhuizen weer in gebruik te nemen en de mensen die dakloos zijn geworden door de ontploffing een onderkomen te geven.

“De taak om het leven van de inwoners weer op te bouwen, zodat zij het genezingsproces kunnen aanvatten, moet nog beginnen”, aldus Najat Rochdi, de coördinator voor noodhulp voor Libanon bij de VN. Ze roept de internationale gemeenschap op om gul te zijn, en om “de enorme generositeit van de Libanezen tegenover de Syrische en Palestijnen in het achterhoofd te houden”.

In Nederland vond vrijdag een actiedag voor hulp aan Beiroet plaats. Die heeft bijna 11,5 miljoen euro opgebracht, meldden de Samenwerkende Hulporganisaties, verenigd in Giro555. In totaal hebben 163.000 mensen gedoneerd. Het geld gaat onder meer naar eerste hulp, medicijnen, voedselpakketten en drinkwater.