Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Spanje is woedend over productie van “jamon iberico” in de Verenigde Staten

Written by on 15 augustus 2020

Dat is nog niet alles, want na het slachten moeten de hammen minstens 36 maanden behandeld worden met zeezout en  in vakkundige omstandigheden gedroogd worden. Al die strikte regels zouden het vlees zijn unieke smaak geven en bovendien zou het gehalte aan slechte cholesterol beperkt blijven. Vooral de zuidwestelijke gebieden Extramadura, Salamanca en Huelva zijn productiegebieden.

In Spanje en Portugal is de “jamon” een vaste waarde, maar er wordt ook erg veel uitgevoerd naar andere EU-landen en de rest van de wereld, vooral dan naar Latijns-Amerika waar de Iberische invloed erg groot is.