Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


“Laat ons werken: steun ons en laat de sector niet verdwijnen: medewerkers cultuursector slaken noodkreet

Written by on 15 augustus 2020

Mesure is geen zelfstandige, maar rijgt de opdrachten normaal aan elkaar. “Project afgerond, einde tijdelijk contract: zo gaat dat. Verder werk ik via dagcontracten, en heb ik dus geen stevig vangnet”, legt hij uit.  Mesure heeft een werkloosheidsuitkering gekregen, van ongeveer 1.000 euro per maand. En hij heeft de éénmalige steunpremie van 1.500 euro aangevraagd. “Maar die procedure loopt nog, dus ik moet daar voor eind september niet op rekenen. Terwijl elke dag er financieel nu al één te veel is. Ik leef zuinig, en ik ben dankbaar dat vrienden en familie me een beetje ondersteunen.”

De horeca en de installatie van zonnepanelen bieden een tijdelijke uitweg. “Al neemt dat werk in de horeca weer stilaan af nu de maatregelen verstrengd zijn, en er minder klanten komen. Gelukkig had een vriend al verschillende keren gevraagd om bij te springen bij de installatie van zonnepanelen. Voor je het weet sta je daar, op een plat dak bij 30 graden. Niet echt mijn ding, maar ik heb alle werk aangenomen dat op mijn pad is gekomen. Om te kunnen eten.”