Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Berichten over Blankenberge: de nieuwsombudsman antwoordt op vragen

Written by on 15 augustus 2020

Commentaarstem: “Vinnie is alweer druk in de weer. Hij was het die het gisteren aan de stok kreeg met de jongeren.” 

Vinnie Laseure: “Vier personen, vier jongeren die heisa maakten gewoon omdat ik vriendelijk vroeg om hun box wat stiller te zetten. Het waren donkere jongeren. Ik weet echt niet waar ze vandaan kwamen, ze spraken Frans.  Ze waren echt hier echt met de intentie om problemen te maken want ze zaten op bedjes waar ze niet voor wilden betalen.” 

Commentaarstem: “De sfeer werd grimmig en toen de politie tussenbeide kwam, keerden de jongeren zich tegen hen. Het ontaardde in een vechtpartij waarbij parasols, ligstoelen in het rond vlogen.”

“Magali en haar gezin hadden er al meteen een slecht gevoel bij toen ze zagen hoe de jongeren zich installeerden op het strand.”

Magali Anciaux: “Ze kwamen toe met flessen vol alcohol. We zeiden al tegen elkaar : dat gaat uit de hand lopen. Op een bepaald moment scheen de zon heel hard en hadden ze zoveel gedronken.”

Commentaarstem: “De politie heeft echt geprobeerd om de gemoederen te bedaren, zegt Magali.”

Magali Anciaux: “In het begin probeerden ze alles nog te relativeren en vroegen ze de jongeren om weg te gaan naar een vrij stuk strand zodat de families konden blijven genieten. Nee, ze wilden niet. Ze werden vulgair en beledigden zelfs een politieagente. Ik vond dat niet normaal.”

Vinnie Laseure: “Ik heb dat echt nog nooit gezien. Honderden mensen bij elkaar. Alles vloog door de lucht, parasols … En ook de blikken in die mensen hun ogen. Ze wilden de politie echt iets aandoen. Dat was echt verschrikkelijk.”

Commentaarstem: “De politie pakte een twintigtal amokmakers op en een dertigtal anderen werd geïdentificeerd. Achteraf bleek al snel dat het om Brusselse jongeren ging die allemaal bij de politie bekendstaan voor eerdere feiten.”