Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Trump: “Ze zeggen dat Kamala Harris niet in dit land geboren is” (en dus geen vicepresident kan worden)

Written by on 14 augustus 2020

Op een persconferentie verwees president Trump gisteren naar uitspraken van een professor rechten als zou Harris echter niet in aanmerking komen voor die functie, zoals de grondwet vereist. Trump zei het zelf niet, maar dat hij ernaar verwees, is wel opvallend. 

Kamala Harris is de dochter van een zwarte man uit het Caraïbische eiland Jamaica en haar moeder kwam uit de Zuid-Indiase stad Madras (nu Chennai). Zij is zelf geboren in Oakland in Californië en daarover bestaat weinig twijfel. Wel heeft

Wel heeft de professor naar wie president Trump verwees, John Eastman, een opinie gepubliceerd in het magazine “Newsweek” over Kamala Harris. Daarin bevestigt hij dat ze in de VS geboren is, maar heeft hij twijfels of ze voldoet aan alle voorwaarden omdat haar ouders op het ogenblik van haar geboorte mogelijk slechts een studentenvisum zouden gehad hebben. Veel andere experten in recht noemen dat onzin of ronduit “racistisch” en een ervan merkt op dat die professor Eastman jaren geleden Republikeins kandidaat was om procureur-generaal van Californië te worden, maar het was toen Kamala Harris die toen die functie kon binnenrijven. (Lees verder onder de foto).