Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Liberalen of groenen? CD&V-voorzitter Coens: “Vandaag moet duidelijk worden met welke partijen gesproken kan worden”

Written by on 14 augustus 2020

Een meerderheid, dat is iets waar De Wever en Magnette 446 dagen na de verkiezingen nog altijd voor moeten gaan, vindt Coens. Al beseft hij dat dit een heel moeilijke opdracht is, gezien de vele tegenstellingen tussen de partijen. “Op dit moment kan je geen eenvoudige meerderheden meer vinden in dit land. De kaarten liggen zo, dat het een complexe meerderheid wordt.”

Gevraagd naar zijn voorkeur voor de liberalen of de groenen, antwoordt Coens dat er voor beide partijen iets te zeggen valt. “Wij maken graag de synthese tussen het sociale, het economische en het bestuurlijke (…) Ik denk dat wij in vele constellaties kunnen praten. Maar wij bepalen op basis van onze eigen krijtlijnen wat er voor ons belangrijk is”, besluit Coens.