Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Jean-Marc Nollet (Ecolo): “Communautaire voorstellen preformateurs dreigden het land te ontmantelen”

Written by on 14 augustus 2020

Maar er zijn volgens Nollet “andere oplossingen” mogelijk. “Je moet erkennen dat Paul Magnette vooruitgang heeft geboekt. Een heleboel dingen zijn nu verduidelijkt en dat is positief, maar er blijft nog heel wat werk te doen op het vlak economische ontwikkeling, op het vlak van milieu en klimaat en op het vlak van een toekomstplan voor dit land.” Volgens de Ecolo-voorman is het mogelijk om daarrond een alliantie van partijen te vinden.

Het valt op dat Nollet nergens de naam van N-VA-voorzitter Bart De Wever noemt, nochtans een van de twee preformateurs. Nochtans is het net het communautaire luik uit de nota van de preformateurs dat hem dwars zit. Denkt Ecolo aan een formatiepoging zonder de N-VA? Het antwoord zit misschien in wat Nollet niet zegt.

“Ja, we hebben de vaste wil om een oplossing te vinden en oplossingen aan te dragen voor de burgers van dit land. Het zal moeilijk zijn, het zal ingewikkeld zijn, maar het kán.”