Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Noord-Italië opgeschrikt door plotse bijensterfte: 4 miljoen bijen dood in 2 dagen 

Written by on 13 augustus 2020

Lokale landbouwautoriteiten zijn een onderzoek gestart. Ze hebben stalen genomen van de honing en de bijen in het gebied om te zoeken naar de oorzaak van de plotse bijensterfte. Intussen blijft de bezorgdheid bij de imkers bestaan. Het was al een moeilijk jaar voor de sector door de lockdown. Maar ook de klimaatverandering maakt het de sector niet makkelijker.

De provincie Brescia telt zo’n 119 bedrijven die ongeveer 30.000 bijenkorven produceren. Meer dan 1.000 bijenliefhebbers, zowel professionals als liefhebbers, zetten zich in om onder andere 300.00 ton honing, propolis en was te produceren.  

Wereldwijd is de bijensterfte een probleem. De klimaatverandering heeft een negatieve invloed en ze worden ook bedreigd door bestrijdingsmiddelen in de landbouw. Toch zijn bijen noodzakelijk voor onze biodiversiteit.