Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Justitie overladen door corona-overtreders: 95.000 dossiers en al 4.500 rechtszaken, “Hier waren we niet op voorbereid”

Written by on 13 augustus 2020

Het college van procureurs-generaal gidst de parketten in deze moeilijke tijden. Ze sturen richtlijnen uit, die bepalen hoe de coronadossiers aangepakt moeten worden. De richtlijnen volgen elkaar, net zoals de coronamaatregelen zelf, in sneltempo op. De meest recente richtlijnen dateren van gisteren en kan u hier terugvinden. Kan justitie, dat niet meteen bekend staat om haar snelheid, wel nog volgen? “Ik zal eerlijk zijn, er zijn toch wel verontrustende telefoontjes van procureurs des Konings die zich afvragen hoelang we dit nog kunnen volhouden”, zegt Dernicourt. “Uiteindelijk, het aantal dossiers was beheersbaar. Maar we hadden niet verwacht dat we zo vroeg een tweede golf zouden zien.  Waardoor dat er heel snel na het lossen van de teugels, opnieuw is ingegrepen door de lokale overheden. Terecht overigens, maar met als gevolg dat er weer druk gesanctioneerd wordt de voorbije weken. Want zoals steeds houdt niet iedereen zich aan de regels.” Volgens Dernicourt zal het college eerstdaags dan ook extra administratieve oversteuning vragen aan de regering, om alles aan te kunnen.