Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Fietsverenigingen willen af van Brusselse mondmaskerplicht voor fietsers: “Niet evident in heuvelachtig gebied”

Written by on 13 augustus 2020

Sinds woensdag 12 augustus zijn mondmaskers verplicht op het hele grondgebied van het Brussels Gewest, omdat het weekgemiddelde de drempel van 50 nieuwe coronabesmettingen per 100.000 inwoners overschreden heeft. Er geldt wel een uitzondering voor mensen die sporten, maar mensen die zich met de fiets verplaatsen in de hoofdstad vallen hier niet onder en moeten dus wel een mondmasker dragen.

De Fietsersbond en Gracq begrijpen dat er op drukke plaatsen een mondmaskerplicht is voor voetgangers en fietsers, maar niet op rustige plaatsen. “Er wordt veel gefietst in Brussel en daarom vragen we dat fietsers in een rustige omgeving, waar je alleen maar omgeven bent door wagens, zonder mondmasker mogen fietsen”, zegt Wies Callens van de Fietsersbond.