Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Na zon komen onweer en natte voeten: straten en kelders in Hageland en Druivenstreek lopen onder water 

Written by on 12 augustus 2020

Na enkele ontzettend warme dagen barstte gisterenavond hevig onweer uit op sommige plaatsen in Vlaams-Brabant. Terwijl het in het Pajottenland zo goed als droog bleef, barstte de hel los in de Druivenstreek. Boven Neerijse en Loonbeek was er een wolkbreuk en hagelbui. Op enkele minuten tijd liepen straten en kelders onder. “De beek is overstroomd, waardoor de straten snel blank stonden”, zegt inwoner Floris Vander Elst. “We hebben met man en macht de riolering proberen open te zetten, maar alles staat toch nog onder water. Het was een korte, hevige regenval. Ook enkele kelders zijn ondergelopen. De brandweer is nu alles aan het opruimen.”