Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Moet er eerst een grote explosie zijn in Congo zoals in Libanon voor ons land de handen uit de mouwen steekt? 

Written by on 12 augustus 2020

Immers, de mensen hebben hun kinderen naar goede scholen te sturen, de moeders in veilige omstandigheden te laten bevallen, de boeren eerlijke prijzen voor hun oogsten te betalen, de wegen berijdbaar te maken, de veiligheid op het ganse grondgebied te garanderen,… kortom de lijst van wat burgers mogen verwachten van hun overheid is in Congo eindeloos lang.

Als de Congocommissie ooit zijn conclusies neerlegt, dan is het bovenal te hopen dat er aanbevelingen in staan aan de leiders van België die dan met dezelfde vastberadenheid als Macron op het vliegtuig stappen en het voortouw nemen om in verbondenheid met het Congolese volk, een eerlijk en realistisch perspectief te schetsen om op die manier een stuk recht te trekken wat krom was in het verleden.

Geen stoet aan losse ideeën, maar doordachte, overlegde en duurzame maatregelen, misschien zelfs een synoniem te noemen voor “herstelbetalingen”.

Het zal een werk van lange adem worden om van een “overlevingssamenleving” de shift te maken naar een “samenleving”.