Current track

Title

Artist

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00

Current show

Crazy Music Live

20:00 22:00


“Constructief en diepgaand” gesprek tussen preformateurs en groene partijen, onderhandelingen worden verdergezet

Written by on 12 augustus 2020

Dat “zeer diepgaande” gesprek ging onder meer over thema’s als het milieu en het klimaat, de discussie daarover is dus blijkbaar nog niet afgelopen. Zo is er nog onduidelijkheid over de klimaatdoelstellingen en ijveren de groenen ook voor de sluiting van de kerncentrales in 2025. De N-VA wil daarentegen de twee jongste centrales nog openhouden. De PS laat weten dat de inhoud van de preformateursnota nog zal evolueren op basis van de gesprekken.

Dat de preformateurs en groenen elkaar opnieuw zullen spreken, lijkt er op te wijzen dat de groenen de deur nog niet dichtgegooid hebben. Na het eerste gesprek was er vooral kritiek op de communautaire voorstellen in de nota én het gebrek aan een klimaatbeleid.

“De vorige keer lag er nog niets op tafel over het klimaat, dus we kunnen wel al van een vooruitgang spreken”, duidt Wetstraatjournalist Johny Vansevenant in “De wereld vandaag”. “En er werd gewerkt met een nota van Magnette van paarsgroen. Daarover is al met de groenen gepraat, dus dat maakt het makkelijker. Maar naast klimaat en leefmilieu blijven er nog moeilijke thema’s over, zoals het sociaal-economische met wat de groenen een rechtvaardige bijdrage van de grote vermogens noemen. Dat is nog niet ter sprake gekomen. En het communautaire.”