Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Wie is Kamala Harris, de “running mate” van de Democraat Joe Biden?

Written by on 11 augustus 2020

Kamala Devi (in het Hindi en Tamil een verwijzing naar de hindoegodin Lakshmi) Harris is dus een beetje vanalles tegelijk: zwart en donker Indisch, met roots in Afrika en Azië, maar ook politiek is er niet echt een label op te plakken.

Ze hoort zeker niet bij de jonge garde van progressieve Democratische politici zoals Alexandria Ocasio-Cortez, maar is wel linkser dan de centrumfiguur Joe Biden, zeker als het over vrouwenrechten, minderheden of armoede gaat. Als aanklager ging Harris nogal hard achter de zware misdaad aan en koos ze dus meer voor “law and order”. 

Pragmatisch is misschien een goede omschrijving: een moderne politica met uitgesproken meningen, maar tegelijk vatbaar voor compromissen en dus ook een figuur die geen grote afkeer opwekt.