Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Overheid investeert 50 miljoen euro in eigen testmachines: “70.000 testen per dag dit najaar”

Written by on 11 augustus 2020

Minister De Backer laat weten dat de federale overheid tegelijk ook fors aan het inzetten is op mondmaskers. Hij bevestigt het nieuws uit de krant De Tijd, dat er deze week een bestelling van bijna 31,4 miljoen chirurgische mondmaskers uit China aankomt in de haven van Antwerpen. Daarmee verdubbelt de strategische stock van chirurgische maskers van ons land. 

Die strategische voorraad bleek bij het begin van de crisis te zijn vernietigd. Om dat voortaan te voorkomen zal de stock beter worden beheerd. De nieuwe voorraad moet volgens minister De Backer volstaan om eventuele tekorten op te vangen.

Tegen het einde van de maand zullen er meer dan 100 miljoen maskers, schorten en handschoenen in de centrale strategische stock zitten. Als er in de zorgsector weer tekorten zouden opduiken, kan hieruit geput worden.