Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Liveblog – Besmettingen en opnames stijgen, en vandaag overleg met NMBS over (al dan niet) extra treinen naar zee

Written by on 11 augustus 2020

Wereldwijd zijn er sinds vannacht nu officieel 20 miljoen geregistreerde coronabesmettingen. Dat blijkt uit de cijfers van de bekende Amerikaanse Johns Hopkins-universiteit. Het grootste aantal besmettingen is in de Verenigde Staten geregistreerd: meer dan 5 miljoen. Dan volgen Brazilië met 3 miljoen en India met 2,2 miljoen.

Eind juni was er wereldwijd nog sprake van 10 miljoen COVID-19-gevallen, maar dat aantal is dus op ongeveer zes weken tijd verdubbeld. Naast de zwaarst getroffen staten verspreidde het virus zich ook razendsnel in Rusland, Zuid-Afrika, Mexico en verschillende Zuid-Amerikaanse landen.

Tot hiertoe overleden wereldwijd volgens de Johns Hopkins Universiteit al meer dan 730.000 mensen aan het virus. Goed nieuws is dat het aantal doden, mede als gevolg van de betere behandelingsmogelijkheden, beduidend langzamer is gestegen dan het aantal nieuwe besmettingen.

In absolute cijfers zijn de Verenigde Staten van alle landen het zwaarst getroffen, met het grootste aantal besmettingen én de meeste overlijdens. Alles samen stierven er in de VS sinds het begin van de uitbraak zo’n 163.000 personen aan COVID-19. Brazilië volgt op de tweede plaats met meer dan 100.000 doden.