Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden kiest Kamala Harris als running mate 

Written by on 11 augustus 2020

Harris is de dochter van een Jamaicaanse vader en een Indiase moeder, die allebei omstreeks 1960 naar de VS migreerden. Ze wordt gezien als een zwarte politica, maar haar herkomst onderscheidt haar toch enigszins van de sinds lang in Amerika gewortelde African-American gemeenschap.

Als senator uit Californië vertegenwoordigt ze een staat die Biden hoe dan ook probleemloos zal winnen; wat dat betreft levert ze hem dus geen extra stemmen op. Haar verleden als minister van Justitie in Californië, waarbij ze een tamelijk harde lijn aanhield tegen de misdaad (tough on crime), kan in haar (en Bidens) nadeel spelen nu de Black Lives Matter-beweging de politie en justitie in het vizier neemt.