Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


“Wit-Russen zijn wakker geworden”: politie en betogers weer slaags na herverkiezing “laatste dictator van Europa”

Written by on 10 augustus 2020

Volgens persagentschap Reuters heeft de politie straten afgesloten om betogers tegen te houden en probeert ook groepen manifestanten uiteen te drijven. Nog volgens Reuters schrikt de politie net als gisteren ook vanavond niet terug om manifestanten hard aan te pakken. Meer dan 30 mensen zouden intussen al zijn opgepakt.

Verschillende landen hebben hun ongerustheid al uitgedrukt in verband met de situatie in Wit-Rusland. De Verenigde Staten roepen de Wit-Russische autoriteiten op om terughoudend te zijn met het gebruik van geweld tegen manifestanten. Volgens Washington zijn de verkiezingen in Wit-Rusland niet eerlijk verlopen.

“Europa kan de harde repressie niet over zijn kant laten gaan”, zegt Tony van der Togt, Ruslandkenner van het Clingendael Instituut. “Afhankelijk van hoe het nu verder gaat lopen, zal je op een gegeven moment moeten nadenken over sancties. Maar gerichte sancties, zodat de bevolking niet getroffen wordt.”