Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


VTM zendt na de zomer op 4 zenders uit: Q2, Vitaya en CAZ worden VTM2, VTM3 en VTM4, slogan “VTM kleurt je dag” is terug

Written by on 10 augustus 2020

De start van het nieuwe televisieseizoen aan het einde van de zomer brengt voor DPG Media een zeer grote verandering. De huidige zenders Q2, Vitaya en CAZ verdwijnen vanaf 31 augustus van het scherm. Q2 wordt omgevormd tot een tweede VTM: een zender voor een breed publiek. En zo zendt VTM na de zomervakantie uit op “2 grotere zenders en 2 kleinere.”

“We hebben ons hele zenderaanbod grondig tegen het licht gehouden. VTM blijft meer dan ooit ons vlaggenschip, en onze familiezender: alles wat in primetime wordt uitgezonden, kan je als gezin met kinderen bekijken. Q2 richt zich meer op individuen: koppels en singles zonder kinderen. We doen dat met realityprogramma’s: zowel eigen producties, als internationale titels”, zegt algemeen directeur tv, streaming en radio Dirk Lodewyckx. Onder meer “Blind Getrouwd Australia” en een Vlaamse versie van “Ik vertrek” zullen op VTM2 te zien zijn.

Wat de verschillende zenders nog meer te bieden hebben, maakt DPG Media op 20 augustus bekend. Lodewyckx belooft wel al “zeker 10 nieuwe Vlaamse programma’s op VTM en 5 nieuwe Vlaamse titels op VTM2.” Dat VTM er dus een broertje bij krijgt, betekent zeker niet dat die zender wordt uitgehold, benadrukt Lodewyckx.