Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Moeten Mechels gemeenteraadslid Melikan Kucam en 9 anderen voor rechter komen voor mensensmokkel? 

Written by on 10 augustus 2020

Naast Kucam zijn er in het dossier ook negen andere verdachten, zeven mannen en twee vrouwen. Onder hen ook de vrouw en zoon van Melikan Kucam. Geen enkele verdachte zit op dit moment in de gevangenis. Ook Kucam zelf werd vrijgelaten onder voorwaarden. 

Het parket van Antwerpen vraagt nu om alle tien de verdachten voor de rechter te brengen. De kwalificaties waarover het gaat zijn mensensmokkel, passieve omkoping en lidmaatschap van een criminele organisatie. Daarop staan gevangenisstraffen tot vijftien jaar. Het is de raadkamer van Antwerpen die vandaag zal moeten beslissen wie er effectief voor de correctionele rechtbank moet verschijnen. Dat proces zou dan mogelijk nog deze zomer ingeleid worden.