Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Meer dan 100 arrestaties in Chicago na nacht vol plunderingen en geweld

Written by on 10 augustus 2020

De politie heeft nu de toegang tot de stad beperkt, bovendien zal “de politie in groten getale aanwezig blijven”. Brown zei voorts dat de plunderingen werden aangewakkerd door “verkeerde informatie”.  De politie onderzoekt nu beelden van bewakingscamera’s om nog verdachten te kunnen identificeren.

De Burgemeester van Chicago, Lori Lightfoot, heeft het geweld veroordeeld en riep het gerecht op om de personen verantwoordelijk voor de aangerichte schade te bestraffen. “Dit was een aanval op onze stad”, zei Lightfoot. Ze verdedigde de politie en zei dat de agenten in staat moeten zijn om te werken zonder dat ze beschoten worden. “Er is nooit een rechtvaardiging voor crimineel gedrag”, zei de burgemeester nog.