Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Liveblog – Aantal besmettingen licht gestegen tot gemiddeld 580 per dag, amokmakers vandaag voor de onderzoeksrechter

Written by on 10 augustus 2020

Drie mannen uit het Brusselse moeten vandaag voor de onderzoeksrechter verschijnen, op verdenking van opzettelijke slagen en verwondingen en van gewapende weerspannigheid.  Het drietal was zaterdag betrokken bij de massale vechtpartij op het strand van Blankenberge.

De rellen ontstonden in de late namiddag. Tientallen amokmakers keerden zich tegen de politie. Zo werd een politieman met een parasol te lijf gegaan. Uiteindelijk werden zeventien betrokkenen bestuurlijk aangehouden. 

Drie jongemannen uit het Brusselse werden opgepakt. Zij werden gisterennamiddag verhoord over hun aandeel in de feiten. “Ze worden ervan verdacht op een zeer agressieve wijze, in groep en gewapend met allerhande materiaal zoals flessen, parasols en ligbedden, de politie en de strandredders te hebben aangevallen. Het gezag en de orders van de politie noch van de strandredders werd gerespecteerd”, aldus procureur Fien Maddens.

Het parket heeft beslist om het drietal voor te leiden op verdenking van gewapende weerspannigheid en van opzettelijke slagen en verwondingen met werkonbekwaamheid tot gevolg. Het gaat om slagen aan politiemensen en aan strandredders. 

De onderzoeksrechter in Brugge zal dus vandaag oordelen over de eventuele aanhouding van de verdachten. Als ze aangehouden worden, zullen ze vrijdag voor de Brugse raadkamer moeten verschijnen.