Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Biostatisticus Molenberghs waarschuwt: “Beter om naar provinciale cijfers te kijken in plaats van nationale cijfers”

Written by on 10 augustus 2020

Links van de zwarte verticale lijn bevindt zich het verleden, rechts ervan de verwachtingen (als de maatregelen blijven zoals ze nu zijn). De zwarte lijn stelt de situatie op dit moment voor.

De provincie Antwerpen is de groene lijn: zij kende een sterke stijging, maar door de genomen maatregelen daalt het aantal besmettingen. Er wordt verwacht dat die coronacijfers blijven dalen zolang de extra maatregelen van kracht blijven.

De blauwe lijn stelt Brussel voor. Zoals je op de grafiek kan zien, verspreidt de epidemie zich eerst vrij traag, maar na verloop van tijd stijgen de aantal coronacases veel sneller. Dat is typisch voor een epidemie: ze begint rustig, maar na verloop van tijd gaan de besmettingen sneller en sneller.

De rode lijn bevat de nationale cijfers, waar zowel Antwerpen als Brussel in zitten. De nationale cijfers zijn simpelweg een optelling van alle provinciale cijfers. De bedoeling is uiteindelijk dat alle lijnen naar beneden tot het nulpunt gaan, want dan is de coronacrisis uit het land.