Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

21:00 24:00

Current show

Xclusif Live

21:00 24:00


Warmteonweders kunnen lokaal wateroverlast veroorzaken, noodnummer 1722 geactiveerd

Written by on 9 augustus 2020

“Gelet op de crisissituatie waarin ons land zich vandaag bevindt, moeten de operatoren in de noodcentrales 112 – die ook de oproepen naar het nummer 1722 afhandelen – zich op dit moment volledig kunnen toeleggen op het afhandelen van noodoproepen (dringende medische hulpverlening en dringende brandweerhulp) en oproepen voor dokters van wacht”, aldus Binnenlandse Zaken in de persmededeling.

Het nummer 1722 zal daarom enkel bereikbaar zijn voor de inwoners van die gemeenten waarvan de brandweerzone niet over een digitaal loket voor niet-dringende brandweertussenkomsten beschikt.

“Als je brandweerzone over een elektronisch formulier beschikt, moet je dat formulier gebruiken als je niet-dringende brandweerhulp nodig hebt. Als je brandweerzone over een elektronisch formulier beschikt, maar als je geen internet hebt of als het e-loket door technische redenen niet zou werken, mag je uitzonderlijk voor brandweerhulp door storm- of waterschade toch bellen naar 112“, klinkt het.