Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

21:00 24:00

Current show

Xclusif Live

21:00 24:00


Opnieuw LGBT-activisten opgepakt in Polen, Human Rights Watch: “Minderheden viseren is routine geworden”

Written by on 8 augustus 2020

Duda houdt het niet bij verkiezingsretoriek. Sinds zijn herverkiezing zijn al verschillende LGBT-activisten opgepakt, vaak op basis van godslasteringswetten. Recent nog nadat activisten een regenboogvlag had gehangen aan een beeld van Christus en aan verschillende kerken. In Polen staan er op die wetten die HRW “erg vaag” noemt, tot twee jaar gevangenisstraf.

De activiste waar gisteren in Warschau zoveel om te doen was, nam niet alleen deel aan die actie met de vlaggen, maar heeft in juni ook een vrachtwagen besmeurd waarop homofobe boodschappen stonden. Ze zou daarvoor door de rechtbank veroordeeld zijn tot twee maanden cel. De politie kwam ze gisteren arresteren op het hoofdkwartier van haar LGBT-organisatie. Om dat te voorkomen hebben honderden activisten de ingang tot het gebouw versperd. 

Lees verder onder de foto: