Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Preformateurs ontvangen straks de liberalen, maar ook groenen nog altijd een optie voor De Wever en Magnette

Written by on 7 augustus 2020

Deze namiddag ontvangen de preformateurs De Wever en Magnette de liberale voorzitters Egbert Lachaert (Open VLD) en Georges-Louis Bouchez (MR). Ze zullen het hebben over liberale aanpassingen aan de startnota van N-VA-voorzitter De Wever en zijn PS-collega Magnette. De twee blauwe partijen hebben zich aan elkaar vastgeklonken.

De twee preformateurs zijn ook van plan om met de groenen verder te onderhandelen. Eerder deze week hadden Groen en Ecolo al een urenlang gesprek met de preformateurs.”Het was een respectvol en constructief gesprek, maar er zijn nog een aantal belangrijke lacunes en onduidelijkheden”, klonk het achteraf bij de groenen.

Morgen brengen de twee preformateurs verslag uit bij de koning over de stand van zaken in de regeringsvorming.