Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

21:00 24:00

Current show

Xclusif Live

21:00 24:00


Liveblog – We zitten aan gemiddeld 550 nieuwe coronabesmettingen en in de VS vielen 2.060 doden op één dag 

Written by on 7 augustus 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Trieste piek in de VS: 2.060 doden op 1 dag

De afgelopen 24 uur zijn in de VS meer dan 2.000 overlijdens ten gevolge van het coronavirus geregistreerd, meldt de Johns Hopkins Universiteit. Het is de eerste keer sinds 7 mei dat het aantal dagelijkse sterfgevallen opnieuw boven de 2.000 komt.

Het coronavirus is sinds eind juni bezig aan een twee opmars in de Verenigde Staten. De afgelopen 24 uur vielen zeker 2.060 doden en werden meer dan 58.000 nieuwe besmettingen vastgesteld. 

De dagelijkse coronacijfers

Het aantal coronabesmettingen in ons land is opnieuw gestegen, maar die stijging gaat minder snel dan vorige week. In de week van 28 juli tot 3 augustus kwamen er gemiddeld 550 nieuwe gevallen bij. Dat is een stijging met 46 procent in vergelijking met de week daarvoor, toen waren er gemiddeld 377 nieuwe besmettingen per dag.

De afgelopen week werden er elke dag gemiddeld 24 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat zijn er evenveel als de week ervoor. In totaal liggen er nu 278 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, 65 van hen liggen op intensieve zorg.

Het aantal coronadoden in België blijft al enkele weken stabiel, het zijn er gemiddeld 3 per dag. In totaal zijn in België al 9.861 mensen gestorven door het virus. Alles samen hebben in ons land nu ruim 72.000 mensen een positieve coronatest afgelegd.

Herexamens aan VUB verlopen onder strikte voorwaarden

Net zoals de examenperiode van de eerste zittijd in juni, zal de tweede zittijd -die maandag start- onder strikte voorwaarden verlopen aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). De universiteit kan voor de herexamens daarvoor opnieuw rekenen op enkele bijkomende grote examenruimtes, zoals het Museum Kunst & Geschiedenis in het Jubelpark. Voor studenten die terugkeren van vakantie uit een rode of oranje zone worden de examens verplaatst of wordt een digitaal alternatief aangeboden.

Om alle hygiënemaatregelen in acht te nemen en ervoor te zorgen dat de studenten in alle rust en veiligheid hun examens kunnen afleggen, wijkt de VUB naar enkele externe locaties waar de fysieke afstand kan gegarandeerd worden. Op de campus Jette en Etterbeek worden er ook extra examenlocaties voorzien in twee sporthallen en practicumzalen. Na elke examensessie worden de ruimtes grondig gereinigd en ontsmet.

(archieffoto)

Nee, geen wondermiddel en 5G leidt niet tot corona

Op het internet circuleren allerlei foutieve berichten over COVID-19. Sinds het begin van de pandemie heeft de “Check”-rubriek van VRT NWS al meer dan 70 claims gecontroleerd. Maar sommige van die nepberichten blijken hardnekkiger dan andere.

Sommige berichten duiken om de zoveel tijd opnieuw op in andere vormen. We zetten in onderstaand bericht de vijf hardnekkigste geruchten op een rij: 

Herbekijk hier de liveblog van donderdag

Belgen en mensen die vanuit ons land naar het Verenigd Koninkrijk reizen, moeten vanaf morgen (zaterdag) 14 dagen in quarantaine bij aankomst. Vlaanderen is donkeroranje gekleurd op de Europese coronakaart. Dat komt omdat er meer dan 60 besmettingen per 100.000 inwoners zijn.

Neem alles nog eens door in onze liveblog van gisteren: