Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Hongkong klaagt bekende activisten aan wegens “illegale” wake voor Tiananmen-bloedbad in China

Written by on 7 augustus 2020

Onder hen zijn Joshua Wong, de bekende leider van het jongerenprotest tegen de repressie in Hongkong, en Jimmy Lai, de 71-jarige stichter van de groep Next Media, de uitgever van de kritische krant Apple Daily. Het proces zou midden september beginnen. Tegen Wong lopen ondertussen wel andere rechtszaken, ook wegens protest tegen de regering. 

Opmerkelijk: de wake vond plaats voor de invoering van de nieuwe Chinese veiligheidswet in Hongkong die “subversieve activiteiten” wil bestraffen. Was de reden een overtreding van de coronamaatregelen, dan zien veel waarnemers in het proces toch een poging van de overheid van Hongkong en China om een punt te zetten achter de jaarlijkse wakes voor de slachtoffers van Tiananmen die toch altijd veel volk trekken in Hongkong.