Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Deel van besmettingen bij vleesbedrijf Westvlees komt uit Noord-Frankrijk: “Niet aan de orde” om site te sluiten 

Written by on 7 augustus 2020

Na een overleg met verschillende burgemeesters uit Zuid-West-Vlaanderen besluit burgemeester Vanderjeugd dat het nog niet aan de orde is om Westvlees te sluiten.

“Testen in het bedrijf is nu veel belangrijker dan de boeken toe te doen en de deuren te sluiten”. “Op dit moment is dat geen proportionele beslissing, dat zou eerder buitensporig zijn”, aldus Vanderjeugd, die ook verwijst naar overleg daarover met Zorg en Gezondheid. 

Ook volgens Goderis is er “geen reden” om het bedrijf nu te sluiten. “Momenteel is dat niet aan de orde”, zegt hij. In Staden zullen bij de hoogste alarmfase wel mondmaskers verplicht worden binnen de bebouwde kom, zegt de burgemeester. 

Om 11u30 volgt er een persconferentie na crisisoverleg.