Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00

Current show

Xclusif Live

00:00 06:00


Code oranje voor brandgevaar in Antwerpen en Limburg: extra voorzichtig zijn in natuurgebieden

Written by on 7 augustus 2020

Nu het zo heet en droog is zijn de boswachters en de brandweer extra waakzaam. “Het weekend staat voor de deur en het ziet er niet naar uit dat er neerslag zal vallen’, vertelt Gui Winters van het Agentschap Natuiur en Bos (ANB). “Daarom gaan we voor extra toezicht zorgen. De brandtorens worden ook bemand, zo kunnen we een rookpluim meteen zien.”

Fietsers en wandelaars zijn nog altijd welkom in de natuurgebieden, maar ze moeten heel voorzichtig zijn, waarschuwt Winters. “Vooral de heide en grasvegetatie is erg droog. De bossen hebben wel nog wat veerkracht, de bosbessen- en braamstruiken hebben nog voldoende vocht, maar de bermen langs de bosranden en fiets- en wandelwegen zijn sterk aan het uitdrogen.”

In de andere Vlaamse provincies is het brandgevaar voorlopig minder groot, daar geldt code geel.