Current track

Title

Artist

Current show

Crazy Music Live

19:00 21:00

Current show

Crazy Music Live

19:00 21:00


Britse kustwacht onderschept recordaantal migranten in bootjes op het Kanaal

Written by on 7 augustus 2020

Het gaat om het hoogste aantal onderschepte migranten op een dag in het Kanaal. Het oude record dateert van vorige week en bedroeg toen 202 migranten. Ook vandaag zijn er bootjes aangekomen op de kusten van het Engelse graafschap Kent. Volgens de BBC was er een boot met nog eens 17 migranten aan boord. 

Dit jaar zijn in totaal al zeker 3.948 mensen in iets meer dan 300 boten over het Kanaal geraakt. Niet dat alle overtochten een succes zijn. Zo heeft de Franse kustwacht een aantal migranten in kajaks onderschept toen ze de kust verlieten. Een Franse helikopter heeft nog eens een boot met 23 mensen onderschept en gedwongen terug te keren naar Frankrijk.