Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Avondklok in Antwerpen niet gehandhaafd tijdens hittegolf: “Gebruik dit moment niet om een feestje te bouwen”

Written by on 7 augustus 2020

Ondanks de hitte, benadrukte Berx ook nog het nut van het dragen van een mondneusmasker. “De regel wordt niet versoepeld, maar bij de handhaving wordt rekening gehouden met de context.”

Dat laat ruimte voor interpretatie, zoals gebeurt in de stad Antwerpen. Daar zal de lokale politie, op vraag van burgemeester Bart De Wever (N-VA), de mondmaskerplicht op het openbaar domein enkel handhaven op drukke plaatsen. “Ik vraag verantwoordelijkheidszin van iedereen”, zegt De Wever wel

De bijsturing is voorlopig van kracht tot woensdag 12 augustus. Tot dan zal de Antwerpse politie niet optreden wanneer het mondneusmasker afgezet wordt op rustige plaatsen, waar niemand anders zich in de nabije omgeving bevindt of er enkel kortelings gekruist of gepasseerd wordt. Het gaat dus voor alle duidelijkheid om een maatregel in de stad Antwerpen, niet in de hele provincie.

De Wever benadrukt dat zijn korps wél strikt zal toezien op het dragen van een mondmasker op drukke plaatsen en het vermijden dat grote groepen ’s nachts samenkomen op het openbaar domein. “Respecteer de richtlijnen”, zegt hij.