Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 18:00


Nederlandse premier Rutte waarschuwt toeristen: “Vermijd drukke plekken in Amsterdam”

Written by on 6 augustus 2020

Premier Rutte kondigde ook een paar nieuwe maatregelen aan die voor het hele land gelden. Bezoekers van horecagelegenheden moeten voortaan hun naam en contactgegevens opgeven als ze binnenkomen.  Zo kan er makkelijker bron- en contactonderzoek worden gedaan als er toch een uitbraak is. 

Echt verplicht wordt het niet om gegevens achter te laten, het gebeurt op basis van vrijwilligheid, zegt het Nederlandse ministerie van Justitie in een toelichting. Maar het kabinet gaat ervan uit dat mensen zullen meewerken, om een nieuwe lockdown te voorkomen.

In restaurants, cafés en op terrassen zijn alleen nog zitplaatsen toegestaan. Als er in de horeca, musea of pretparken een uitbraak van corona is, kunnen die zaken voor maximaal twee weken gesloten worden.