Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Liveblog – Stijging coronabesmettingen duidelijk minder snel dan week geleden, testdorp Antwerpen gaat open 

Written by on 6 augustus 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Stijging aantal coronabesmettingen in ons land gaat minder snel dan week geleden

Het gemiddelde aantal corona-besmettingen in ons land is opnieuw gestegen, maar de stijging gaat nu duidelijk minder snel dan een week geleden.  Dat blijkt uit de cijfers van Sciensano.

In de week van 27 juli tot 2 augustus kwamen er gemiddeld 531 besmettingen per dag bij. Dat is een stijging met 49 procent in vergelijking met de week daarvoor. Toen kregen gemiddeld 355 mensen per dag een positieve coronatest. Woensdag 29 juli was een piekdag met 687 positieve tests. 

De voorbije week werden per dag gemiddeld 23 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, minder dan vorige week, toen waren het er nog 25 per dag.

Gemiddeld sterven er per dag in ons land nog 3 mensen aan het coronavirus. In totaal zijn in ons land al 9.859 mensen gestorven aan COVID-19. Alles samen zijn in ons land nu ruim 71.000 mensen besmet geraakt met virus.

98% omzetverlies voor Live Nation in tweede kwartaal van 2020

De Amerikaanse concertorganisator Live Nation zag zijn omzet in het tweede kwartaal van 2020 kelderen met maar liefst 98%. Het bedrijf zette ook een enorm verlies van 610,5 miljoen dollar, omgerekend ongeveer 515 miljoen euro, in de boeken, maar zegt wel genoeg geld in kas te hebben om te overleven tot er weer concerten en festivals mogelijk zijn. In ons land organiseert Live Nation onder meer Rock Werchter. 

Live Nation hoopt dat grootschalige evenementen volgende zomer opnieuw kunnen, en dat er in de aanloop naar die periode alweer tickets verkocht zullen worden. In de afgelopen periode verkocht Live Nation trouwens ook al 19 miljoen tickets voor concerten en festivals die volgend jaar zouden moeten plaatsvinden.

Intussen worden investeringen uitgesteld. Die ingrepen leveren het bedrijf dit jaar 2,2 miljard dollar op. Bovendien moet Live Nation maar een klein deel van de al verkochte tickets voor verplaatste concerten terugbetalen, omdat meer dan 85% van de mensen ervoor kiest het ticket gewoon te houden voor de nieuwe datum.

Meer dan 1.200 overlijdens in 24 uur tijd in de VS

In de VS zijn de voorbije 24 uur opnieuw zeker 1.262 mensen overleden aan Covid-19. Dat blijkt uit cijfers van de Johns Hopkins-universiteit.

Het sterftecijfer blijft daarmee min of meer stabiel in vergelijking met een dag eerder. In totaal heeft het coronavirus nu al aan zeker 158.000 mensen het leven gekost in de Verenigde Staten. Het aantal besmettingen steeg de voorbije 24 uur met 53.158.

De VS is wereldwijd het zwaarst getroffen door de coronapandemie. Zeker in de zuidelijke en westelijke staten is het virus sinds eind juni aan een nieuwe opmars bezig. In Florida bijvoorbeeld is sinds het begin van de crisis al zeker een half miljoen besmettingen vastgesteld. Ook Arizona, in het westen van het land, is zwaar getroffen. 

Testdorp op Park Spoor Oost in Antwerpen opent vanochtend, registratie en afspraak verplicht

Op Park Spoor Oost aan de Noordersingel in Antwerpen opent vanochtend om 9.30 uur het testdorp  voor mensen zonder symptomen van het coronavirus. Inwoners van de stad en vier buurgemeenten (Borsbeek, Schoten, Stabroek en Wommelgem) kunnen daar een test laten afnemen. Dat kan enkel indien ze een activatiecode van een contactonderzoeker of de federale overheid ontvingen, géén symptomen hebben, en na registratie en het maken van een afspraak via www.testcovid.be. Wie wél symptomen heeft, moet contact opnemen met de huisarts. 

Spoedarts Jan Stroobants van ZNA Middelheim nam het initiatief voor het testdorp, om de druk op de ziekenhuizen en huisartsen te verlichten en de testcapaciteit in Antwerpen te vergroten. “Als je berichten leest dat het twee tot drie dagen duurt vooraleer je getest kan worden en nog eens twee tot drie dagen om de resultaten te kennen: dan is het kalf natuurlijk al lang verdronken.”

In eerste instantie kunnen per dag 500 à 600 mensen getest worden, maar die capaciteit kan indien nodig opgeschaald worden naar 4.000. Studenten verpleegkunde nemen de testen af. 

Herlees hier het belangrijkste corona-nieuws van gisteren: