Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Al 50 coronagevallen bij vleesbedrijf Westvlees in Westrozebeke, betrokken burgemeesters gaan morgen overleggen

Written by on 6 augustus 2020

Bij Westvlees, een van de belangrijkste Europese producenten van varkensvlees, gingen de alarmbellen eergisteren af, toen zes werknemers besmet bleken te zijn met het coronavirus. Daarop werd besloten om alle werknemers van de snijafdeling te testen. Voorlopig werden 193 van de 225 werknemers van de afdeling getest.

Intussen zijn 164 testresultaten binnen. Daaruit blijkt dat in totaal al 50 werknemers van de versnijderij besmet zijn met het coronavirus, 16 daarvan waren gisteren al bekend. Het bedrijf gaat nu breder testen bij de 650 werknemers van de vestiging in Westrozebeke. Het aantal positieve gevallen kan dus nog oplopen.

Uit voorzorg werd gisteren de snijafdeling al gesloten en de 225 medewerkers werden in quarantaine gezet. De andere afdelingen van het bedrijf zijn nog open, omdat de getroffen afdeling voldoende afzonderlijk van de rest van het bedrijf zou werken. Bovendien zijn er geen andere besmettingen bekend in de andere afdelingen.