Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Verkoeling zoeken in een provinciedomein? Amper nog plaatsen vrij deze week

Written by on 5 augustus 2020

Ondertussen roepen AquaFlanders, de federatie van de waterbedrijven en rioolbeheerders, de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) op om verstandig om te gaan met kraanwater. “Nu met z’n allen volop water gebruiken om het gazon te besproeien of de auto te wassen, is geen goed idee,” zegt de VMM.

Op verschillende waterwegen in Vlaanderen zijn al waterbesparende maatregelen van kracht. Er geldt een captatieverbod omwille van blauwalgen op verschillende waterlopen, wat meteen ook gevolgen heeft voor de recreatiemogelijkheden en landbouw. In alle provincies geldt een captatieverbod op verschillende onbevaarbare waterlopen.

Door de hoge temperaturen en de lage waterstanden wordt er op sommige plaatsen ook vissterfte verwacht door het gebrek aan zuurstof in de waterlopen. Wanneer je dat opmerkt, contacteer je het best de milieudienst van je gemeente.