Current track

Title

Artist

Current show

Keep The 90’s

18:00 20:00

Current show

Keep The 90’s

18:00 20:00


Zware ontploffing met tientallen gewonden in de Libanese hoofdstad Beiroet

Written by on 4 augustus 2020

De locatie van de haven laat de mogelijkheid open dat het gaat om een ongeluk. Een Israëlische luchtaanval bij klaarlichte dag lijkt niet echt een optie. Wel zit Libanon in een diepe sociaaleconomische crisis en wordt het land verlamd door protesten. 

Later deze week zou een rechtbank een uitspraak doen op het proces over de moord op ex-premier Rafiq Hariri in 2005. Die kwam toen om bij een bomaanslag. In de zaak staan vier leden van de sjiitische militie Hezbollah terecht, maar zij zijn voortvluchting. Hezbollah is niet te spreken over dat proces en vindt dat politiek geïnspireerd. Toch zou de beweging met een aanslag haar eigen positie in Libanon verder ondermijnen.