Current track

Title

Artist

Current show

X-Dance

00:00 06:00

Current show

X-Dance

00:00 06:00


Nieuwe oudste Belg is Julia Van Hool (111) uit Lier: “Ze straalt opnieuw sinds ze weer elke dag bezoek krijgt”

Written by on 4 augustus 2020

Flor ging voor de coronacrisis elke dag op bezoek bij zijn moeder. Dat kan nu niet meer zomaar. Maar de directeur van het woonzorgcentrum kwam de familie tegemoet: “Hij heeft ervoor gezorgd dat er elke dag iemand anders van de familie een half uur op haar kamer mag. Ze had zoveel verdriet, we vreesden dat ze het zou opgeven door de coronacrisis. Maar nu is ze volledig weer in orde, ze is weer gelukkig, ze straalt weer.” De familie houdt er nu een beurtrol op na. “Mijn oudste broer is enkele maanden geleden overleden en dat was ook een grote klap voor haar.”

Julia heeft dan ook veel aan alle familiebezoekjes: “Haar verstand is nog heel goed, ze heeft een duidelijke kijk op de situatie, maar ze ziet en ze hoort slecht. Ze wil wel alles weten van wat er op televisie komt en dus moeten wij dat allemaal vertalen voor haar. Dat is nu wel niet zo gemakkelijk met een mondmasker.”