Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00

Current show

Xclusif Non-Stop

06:00 14:00


Liveblog – Aantal besmettingen stijgt tot gemiddeld 517 per dag, lockdown was de druppel voor veel huwelijken

Written by on 4 augustus 2020

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

De dagelijkse coronacijfers

Het gemiddeld aantal coronabesmettingen per dag is opnieuw gestegen. In de periode van 25 tot 31 juli kwamen er 517 bij. Dat is een stijging met 60 procent in vergelijking met de week daarvoor. Alles samen zijn in ons land nu ruim 70.300 mensen besmet geraakt met virus.

Na lockdown 25% meer scheidingsakten getekend

Het aantal echtscheidingen is opvallend gestegen sinds het einde van de lockdown. In de tweede helft van mei waren er maar liefst een kwart meer echtscheidingen dan in dezelfde periode vorig jaar. Wekenlang op elkaars lip leven is voor echtparen waarbij het al slecht ging de druppel geweest die de emmer deed overlopen, zegt Bart Van Opstal van de Federatie van de notarissen.

Meer echtscheidingen, minder vechtscheidingen – lees hier het volledige artikel:

Rudi Vranckx vlogt in de ecologische stad Freiburg

Oorlogsjournalist Rudi Vranckx trekt niet naar Syrië of Irak, maar blijft deze zomer in Europa voor een nieuwe Canvas-reeks, “Een zomer als geen andere”. Samen met zijn ploeg reist hij met twee campers door Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië, op zoek naar verhalen over hoe het coronavirus in deze gebieden haar sporen zal nalaten. Een van zijn tussenstops is het Duitse Freiburg, een groene, ecologische stad die zichzelf de stad van de toekomst noemt.

Vranckx ontmoet Emission Heroes, een non-profitorganisatie die ernaar streeft zo CO2-neutraal mogelijk te leven in de strijd tegen de klimaatopwarming. Zij zien de coronapandemie vooral als een kans voor de mensheid om duurzamer te leven.

Lees hier het volledige artikel en bekijk de vlog:

5 miljoen besmettingen in Latijns-Amerika, Brazilië zwaarst getroffen

Het aantal coronabesmettingen in Latijns-Amerika is boven de 5 miljoen uit gestegen, zo melden persbureaus Reuters en AFP op basis van eigen tellingen. 

Lees hier het volledige artikel: