Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Ilse Uyttersprot, politica met uitgesproken stijl die op zijspoor van Aalsterse politiek was terechtgekomen

Written by on 4 augustus 2020

Ze werd eerste schepen onder D’Haese en bleef ook schepen na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Vorig jaar kwam ze in conflict met D’Haese, die haar verweet deloyaal te zijn: ze zou niet hebben willen besparen en informatie aan de pers hebben doorgespeeld. Uyttersprot verloor toen al haar bevoegdheden. “Ik lees al mijn dossiers na, ik kom vaak tussen, er is heel wat werk op de plank en ik blijf alles volgen. Ik blijf schepen van de stad Aalst”, zei ze daarover vorige maand nog aan de regionale zender TVOost.

In 2011 kwam Ilse Uyttersprot in opspraak door een compromitterend filmpje dat op het internet circuleerde waarin ze was herkend met haar toenmalige vriend. Dat ze zelf met het zogenoemde “torenfilmpje” kon lachen, bleek toen ze zich tijdens Aalst carnaval als jonkvrouw verkleedde, met een toren op de rug.