Current track

Title

Artist

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00

Current show

Xclusif Non-Stop

00:00 06:00


Gelekte beelden bodycam agent tonen intense angst George Floyd: “Alsjeblief, niet schieten”

Written by on 4 augustus 2020

Op deze gelekte video, die zich afspeelt in de Amerikaanse stad Minneapolis eind mei, is te zien hoe George Floyd gearresteerd wordt en bijna meteen in paniek geraakt. Floyd wordt met getrokken vuurwapen gevraagd om de handen op het stuur te leggen en uit de wagen te komen. Floyd, zichtbaar in paniek, verontschuldigt zich meermaals: “Sorry”. Hij zegt: “Ik heb niets gedaan”. Ook smeekt hij: “Alsjeblief, schiet me niet neer”. Waarop de agent reageert : ”Ik ga je niet neerschieten”. Daarna wordt Floyd in de boeien geslagen.

De beelden zijn afkomstig van de camera die een van de politieagenten draagt. De agenten kregen een oproep omdat Floyd met een vals bankbiljet zou betaald hebben.